Το χρώμα του σταριού
Σου άρεσε; Αν θέλεις μπορείς να το κοινοποιήσεις χρησιμοποιώντας τα παρακάτω κουμπιά:FacebookTwitterEmailGoogle+

Το χρώμα του σταριού

«Ύστερα δες! Να, κάτω εκεί, βλέπεις εκείνα τα σπαρμένα χωράφια; Εγώ δεν τρώω ψωμί. Το στάρι δε μου χρειάζεται, Τα στάχυα στα χωράφια δε μου θυμίζουν τίποτα. Κρίμα, ε! Εσύ όμως έχεις χρυσαφένια μαλλιά. Έτσι, θα είναι υπέροχα όταν μ’ εξημερώσεις! Το χρυσαφένιο στάρι θα μου θυμίζει εσένα. Και θ’ αγαπάω τη βουή του ανέμου μες στα στάχυα»
[…]
Έτσι, με τις μέρες, ο μικρός πρίγκιπας εξημέρωσε την αλεπού και έφτασε η ώρα να αποχωριστούν. Η αλεπού ήταν πολύ στενοχωρημένη και έτοιμη να κλάψει. Ο μικρός πρίγκιπας την είδε και της είπε :
«Εσύ φταις. Εγώ δεν ήθελα να σου κάνω κακό, εσύ θέλησες να σε εξημερώσω.»
«Σωστά» απάντησε αυτή.
«Μα τώρα θα κλάψεις!» της είπε παραξενεμένος.
«Σωστά.»
«Δεν κέρδισες τίποτα!»
«Κέρδισα κάτι. Είναι το χρώμα του σταριού…»

Antoine de Saint – Exupéry, Ο μικρός πρίγκιπας

Antoine de Saint – Exupéry
Ο Antoine de Saint – Exupéry, γεννήθηκε στις 29 Ιουνίου 1900 στη Λιόν της Γαλλίας. Αφού μαθήτευσε σε εκκλησιαστικά ιδρύματα, όπου αποδείχτηκε απείθαρχος μαθητής, απέτυχε στις εισαγωγικές εξετάσεις στη Ναυτική Σχολή, για να εγγραφεί τελικά στη Σχολή Καλών Τεχνών. Το 1921, στη διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας, πήρε δίπλωμα πιλότου και αυτό καθόρισε την καριέρα του, αφού καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του εργάστηκε σε διάφορες αεροπορικές εταιρείες. Το βιβλίο του «Ο Μικρός Πρίγκιπας» γράφηκε μεν για παιδιά, αλλά είναι ένα αρκετά φιλοσοφημένο έργο το οποίο κατακρίνει και ειρωνεύεται τον κόσμο των μεγάλων. Τα σχέδια του βιβλίου είναι δικά του. Είναι ένα αντιπολεμικό βιβλίο που μιλά για την αγάπη και τη φιλία. Ένα συμβολικό παραμύθι που γράφτηκε στην Αμερική, όπου είχε καταφύγει ο συγγραφέας το 1943 σαν ένα μήνυμα στη δοκιμαζόμενη πατρίδα του μακριά απ’ την οποία ένιωθε χαμένος όπως ο μικρός πρίγκιπας μακριά απ’ τον πλανήτη του. Είναι το τρίτο δημοφιλέστερο βιβλίο όλων των εποχών, μετά τη Βίβλο και το Κεφάλαιο του Καρλ Μαρξ.

Σου άρεσε; Αν θέλεις μπορείς να το κοινοποιήσεις χρησιμοποιώντας τα παρακάτω κουμπιά:FacebookTwitterEmailGoogle+
Θέλεις κάτι να σχολιάσεις;

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται. Διαβάστε τους Όρους Χρήσης της Ιστοσελίδας