Μαντάτα διαγωνισμού
Σου άρεσε; Αν θέλεις μπορείς να το κοινοποιήσεις χρησιμοποιώντας τα παρακάτω κουμπιά:FacebookTwitterEmailGoogle+

Μαντάτα διαγωνισμού

Σήμερ’ άξαφνα
μαντάτα διαγωνισμού
Άνοιξη φέραν.

Με ιδιαίτερη χαρά και τιμή πληροφορήθηκα σήμερα από τις Εκδόσεις Ανεμολόγιο ότι τα Χαϊκού της συμμετοχής μου στον Ποιητικό Διαγωνισμό Χαϊκού με τίτλο «Τα Χαϊκού της άνοιξης» που διοργάνωσαν, προκρίθηκαν από την κριτική επιτροπή, και πρόκειται να συμπεριληφθούν στη συλλογική έκδοση που θα κυκλοφορήσει την άνοιξη του 2021.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς στις Εκδόσεις Ανεμολόγιο για τη διοργάνωση και σε όλη την κριτική επιτροπή (Αλέξανδρος Δαμουλιάνος, Βαγγέλης Κακατσάκης, Αργυρώ Μαργαρίτη, Αριέττα Μουτούση και Κάκια Ξύδη) που είχαν το δύσκολο έργο να κρίνουν και να βαθμολογήσουν 287 συμμετοχές.

Πολλά συγχαρητήρια ανεξαρτήτου αποτελέσματος σε όλους τους συμμετέχοντες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των εκδόσεων επιβεβαιώνοντας το νόημα του διαγωνισμού όπως αυτό περιγράφονταν από τον εκδοτικό οίκο: “Η παρούσα συλλογή είναι μια πράξη δημιουργίας, και ως εκ τούτου μια πράξη επανάστασης, απέναντι στους δύσκολους και αβέβαιους καιρούς που διανύουμε, όπως κάθε άνοιξη είναι μια πράξη επανάστασης απέναντι στον χειμώνα.”

Το χαϊκού είναι μια ιαπωνική ποιητική φόρμα. Παραδοσιακά αποτελείται από τρεις ομάδες των 5, 7, 5 συλλαβών, οι οποίες τοποθετούνται σε τρεις στίχους για έμφαση (ή σε έναν, χωρισμένο με κενά), δηλαδή από 17 συλλαβές. Είναι η πιο σύντομη μορφή ποίησης στον κόσμο.

Μπαγουλή Καλλιόπη
Μπαγουλή Καλλιόπη
Είναι όμορφο όταν οι σκέψεις σου ταξιδεύουν και οι εσωτερικές περιπλανήσεις σου αποκτούν συνοδοιπόρους. Αν σου άρεσε, μπορείς να τη μοιραστείς χρησιμοποιώντας τα παρακάτω κουμπιά.
Σου άρεσε; Αν θέλεις μπορείς να το κοινοποιήσεις χρησιμοποιώντας τα παρακάτω κουμπιά:FacebookTwitterEmailGoogle+
Θέλεις κάτι να σχολιάσεις;

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται. Διαβάστε τους Όρους Χρήσης της Ιστοσελίδας